Вартість продуктів у магазині продовжує зростати з кожним днем. Лише за час повномасштабного вторгнення ціни зросли у декілька разів.

Про те, що буде з цінниками на популярні продукти, розповіли в Телеграф.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Вартість овочів

З початком нового року найбільші проблеми спостерігаються з овочами. Їх потрібно зберігати у спеціальних сховищах, інакше вони будуть гнити. Сховищ не вистачає, тому продукт псується. Через ажіотаж ціни на картоплю зросли майже у два рази. А навесні прогнозують зростання картоплі до 35 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ціни на картоплю, скріншот: YouTube
Ціни на картоплю, скріншот: YouTube

Буряк також підвищився у ціні на 33%. Чинна ціна – не межа, овоч буде підвищуватись у ціні ще принаймні на 20%.

Цибуля, самий недооцінений овоч. Очікувалось, що вона стане лідером з подорожчання, адже старі виробники зазнали збитків через війну, а то і взагалі опинились в окупації. Урожай видався непоганий, тому і ціни на неї зростають найповільніше. У майбутньому очікується лише невелике подорожчання.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

З капустою ситуація гарна, адже вона навпаки дешевшає. Капуста зараз вартує 6-10 кілограм оптом. Нижчі ціни пов’язані з тим, що фермери почали масово збувати старий урожай, адже він вже починає псуватись у сховищах.

Вартість м'яса та молока в майбутньому

М'ясо та молоко будуть дорожчати у майбутньому. Причина – зменшення частки приватних домогосподарств. Наразі домашню худобу майже ніхто не вирощує, адже це не вигідно. У зв’язку з цим пропозиція на ринку буде меншати, а ціни – більшати і надалі.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Яловичина вже починає дорожчати - плюс 3,9% за місяць. А у магазинах цінники доходять до 300 гривень за кілограм. Курятина теж додала 0,4% — до 134,1 гривні за кілограм. А от свинина навпаки здешевшала до 202,7 гривні за кілограм.

Нагадаємо, портал Знай інформував, січневий зліт цін: буряк, картопля та цибуля вже на вагу золота

Раніше на порталі Знай повідомлялося, супермаркет АТБ впустив ціни на популярні продукти: посипалися знижки

Також, наш портал інформував, вартість вже зросла на 64%: чому картопля продовжує стрімко дорожчати