В українських супермаркетах стрімко продовжує дорожчати картопля. Вже зараз ціна є однією з найвищих за останні роки.

Через це овоч завозять з інших країн, зокрема з Литви, Латвії. Причини збільшення цінників на картоплю - 3. Про те, що спричинило такий ріст цін картоплі та що з вартістю буде далі, розповів голова парламентського комітету з податків Данило Гетманцев у своєму Телеграм.

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Чому дорожчає картопля

За словами чиновника, ріст цін картоплі зумовлений декількома факторами. Це скорочення пропозиції, низька якість посадкового матеріалу та відповідно врожаю. Окрім цього в Україні недостатньо потужностей для зберігання картоплі.

Популярні новини зараз
Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Саме тому, ціни на неї перебувають на історично рекордних рівнях.

За період з грудня 2022 року по грудень 2023 року, вартість популярного овочу зросла вже на 64,5%. Цей показник найбільший серед продуктів харчування.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Трохи менше здорожчали за цей період яблука. В відсотках ціна зросла на 35,4.

Вартість картоплі зараз

За даними порталу Мінфін, цінники на овоч в популярних супермаркетах коливаються від 22,90 грн/кг до 31,90 грн/кг. Вартість відрізняється в залежності від сорту картоплі та супермаркету, де вона продається.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, тільки зелений горошок вирішив не дорожчати: вартість маринованих огірків, цибулі та часнику б'є по кишенях українців

Раніше портал Знай інформував, молоко, кефір та йогурт обійдуться дорожче: новий перерахунок цін на молочку

Також наш портал повідомляв, олія та молоко стали дорожчими, але яйця дешевшають: на що налягати цього тижня