Житлова субсидія потрібна, щоб полегшити оплату платіжок для деяких громадян. Але виплату можуть припинити в будь-який момент.

Для українців, які отримують субсидію є ряд правил, за порушення яких громадянам припиняють виплату. В яких випадках це можливо, розповіли в "Телеграф".

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Випадки, коли позбавляють субсидій:

1) Якщо громадянин змінив адресу, то виплату субсидії припинять. Адже розмір допомоги розраховується для конкретного домогосподарства, а не людини.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

2) у випадку смерті одержувача виплати

3) якщо споживач вказав неправильні доходи

4) покупка на суму понад 50 тисяч гривень. Це може бути придбання земельної ділянки, квартири, транспортного засобу, тощо.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Окрім цього, причиною припинення виплати може стати заборгованість за комуналку. Зараз така сума боргу становить 680 гривень, яку накопичили мінімум за три місяці. Однак поновити субсидію в такому випадку досить просто. Достатньо погасити всю заборгованість та надати документи підтвердження.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Для нових отримувачів субсидій також існують конкретні вимоги. На призначення допомоги можуть не розраховувати родини, де є повнолітній член родини, який ніде не навчається та не працює, є борги зі сплати аліментів, велика площа житла, майновий стан родини - депозит на суму понад 100 тисяч гривень або новеньке авто.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться заплатити значно більше: комунальні рахунки у лютому збільшаться

Раніше портал Знай інформував, доходи враховувати не будуть: хто з українців може отримати субсидію з будь-якими статками

Також наш портал повідомляв, пенсія, субсидія, допомога: на які пільги можуть розраховувати українці