В економічній обстановці, що погіршується, багато українських пенсіонерів стикаються з фінансовими труднощами, і в цей момент особливо важлива державна підтримка.

Давайте розглянемо пільги та можливості, які надаються пенсіонерам в Україні у 2024 році.

Пенсіонерка / скріншот з відео
Пенсіонерка / скріншот з відео

1. Розмір пенсії з інвалідності:

  • I група— 100% пенсії за віком;
  • II група— 90% пенсії за віком;
  • III група— 50% пенсії за віком.

Згідно закону "Про обов'язкове державне пенсійне страхування", мінімальний розмір пенсії встановлено у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (1497 грн ).

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

2. Право на субсидію:

  • Субсидія— адресна допомога сім'ї для оплати житлово-комунальних послуг. Заява та документи надаються до соціальних служб, рішення виноситься протягом 10 днів.

Пенсіонери, фото: Getty Images
Пенсіонери, фото: Getty Images

3. Безкоштовна юридична допомога:

  • Пенсіонери мають право на безкоштовну юридичну допомогу, включаючи захист та адвокацію. Єдиний телефонний номер системи безкоштовної юридичної допомоги – 0800213103.

4. Безкоштовний проїзд у громадському транспорті:

  • Пенсіонери можутьскористатися безкоштовним проїздом у міському пасажирському транспорті за наявності відповідного посвідчення або довідки.

Ці пільги та права покликані забезпечити гідні умови життя для українських пенсіонерів та полегшити їхнє фінансове становище в сучасних умовах.

Нагадаємо, з кожним роком вийти на пенсію буде важче: у ПФУ повідомили про важливі для українців зміни

Раніше ми писали про те, чи вплине кредит на субсидію: українцям відповіли на важливе питання

Крім того, Знай.ua повідомляв, що пенсіонерів можуть позбавляти чесно зароблених виплат: що потрібно робити, щоб не втратити гроші