Лютий несе із собою не лише холоди, а й шалені рахунки за комунальні послуги, які можуть здивувати багатьох українців. Перед нами стоїть нова реальність – платіжки виходять за межі звичних лімітів, особливо за опалення та електроенергію.

У багатьох багатоквартирних будинках, оснащених тепловими лічильниками, опалення виявилося дорожчим через різке падіння температури в січні.

Опалення, фото: вільне джерело
Опалення, фото: вільне джерело

Щоб підтримувати комфортну температуру в житлі, енергетичним компаніям довелося збільшити витрати газу, що не могло не позначитися на рахунках споживачів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Електроенергія у стрімкому зростанні

Будинки з електроопаленням також відчувають тиск холоду. Підтримка тепла стала набагато витратнішою через безпрецедентну холодну погоду. Навіть ті, хто використовує традиційні джерела тепла, змушені додатково споживати електроенергію, що впливає на платіжки.

знижка на опалення
знижка на опалення

Що робити громадянам?

Платникам слід готуватися до того, що рахунки за комуналку у лютому стануть помітно важчими для гаманця.

Експерти рекомендують власникам житла уважно стежити за витратами на енергоресурси та уважно підходити до питання обігріву приміщень. Про всяк випадок краще мати під рукою резервні засоби для боротьби із зимовими "холодами" у бюджеті.

Також наш портал повідомляв про різницю, яку відчує ваш гаманець: у ПФУ пояснили чим відрізняється субсидія та пільга

Раніше Знай.ua стало відомо про відключення електроенергії боржникам: у Нацкомісії зробили важливу заяву

Вам буде цікаво дізнатися, українцям показали, як розрахувати щомісячний платіж за доставку газу: інструкція