Нещодавно в Україні скасували мораторій на відключення послуг за борги. Це стосується громадян, які не сплачували комуналку конкретний період.

Але, що робити, коли цей борг утворився не з вашої вини? До компанії Yasno звернулася клієнтка і розповіла про свою проблему. За її словами, показники лічильника в помешканні не рухаються. Візиту контролера жінка чекає вже другий місяць, а тим часом заборгованість продовжує зростати.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

"А в мене на лічильнику показники не рухаються, другий місяць обіцяють контролера, борг росте..." скаржиться українка

Окрім цього, жінка зазначила, що контролера пообіцяли, але він навідається лише в лютому.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Повз цього коментаря не пройшли представники компанії. За їх словами, питання щодо несправності лічильника контролює оператор системи розподілу, тому з проблемою потрібно звертатися до них.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Окрім цього, в Yasno зазначили, що жінці потрібно дочекатися виконання заявки. Потім оператор системи розподілу передасть скориговані дані лічильника та проведуть перерахунок.

"Очікуйте виконання заявки. Після отримання від оператора системи розподілу скоригованих даних, ми зробимо перерахунок" запевнили в компанії

Таким чином всі "борги" та неправильні покази за час несправності пристрою змінять на необхідні.

Звернення до Ясно. Фото: скрін Фейсбук
Звернення до Ясно. Фото: скрін Фейсбук

Відповідь Ясно. Фото: скрін Фейсбук
Відповідь Ясно. Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, доходи враховувати не будуть: хто з українців може отримати субсидію з будь-якими статками

Раніше портал Знай інформував, стосується всіх платників комуналки: як розрахуватися без додаткових комісій

Також наш портал повідомляв, українцям пояснили, чому відключатимуть світло: інших варіантів не лишилося