Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин чи ринок звертають увагу на зміни в цінниках на важливі продукти харчування, є низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили цінники на курячі яйця, олію та солодкий продукт - цукор.

У січні в Україні, якщо порівнювати з тим же періодом грудня, подорожчали яйця та олія, а ось вартість цукру продовжує знижуватися.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube
Курячі яйця. Фото: скрін youtube

Вартість яєць

Згідно з відкритою інформацією, за місяць вартість десятка яєць піднялася на 3-5 гривень. Так, яйця "Квочка" порівняно з груднем стали дорожчими на 5 гривень – 65,40 грн. за десяток, а яйця "Ясенсвіт" подорожчали із 62,40 грн. до 65,40 грн. за десяток.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Ціни на курячі яйця, скріншот: Minfin
Ціни на курячі яйця, скріншот: Minfin

Ціни на соняшникову олію

Більш ніж на 4 гривні за місяць подорожчала соняшникова олія "Олейна" - у середньому по супермаркетах ціна пляшки 850 мл зросла з 55,68 грн. до 59,97 грн. На 1,5 гривні подорожчала соняшникова олія "Щедрий Дар" - З 56,14 грн. до 57,67 грн.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Ціни на цукор

Якщо влітку вартість кілограма цукру майже сягала 35 гривень, то зараз цінники знизилися до менш ніж 30 гривень. У грудні супермаркети продавали цукор по 31,65 грн/кг, а в січні вартість знизилася до 29,42 грн/кг.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Нагадаємо, масло та молоко стали дорожчими, але яйця дешевшають: на що налягати цього тижня.

Раніше повідомлялося, магія відволікання: як касири вміло привласнюють готівку клієнтів.

Також, молоко, кефір та йогурт обійдуться дорожче: новий перерахунок цін на молочку.