Інформація про третю платіжку за газ обурила мережу. Відтепер українці будуть змушені платити і за обслуговування газової мережі.

Перша платіжка за спожитий обсяг природного газу, а друга за так званий розподіл. Вони надходять споживачам кожного місяця. А от "третю платіжку" українці сплачуватимуть рідше. Про те, коли сплачувати за ТО газової мережі, розповіли в "Газмережі".

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Строки надходження нової квитанції можуть бути різними, в залежності від частоти обслуговування мережі. Саме у місяць проведення ТО і буде надходити платіжка. Плата за виконані роботи буде проводиться раз на 3 або на 5 років.

Точні графіки робіт будуть відрізнятися для кожного регіону. Зараз частина з них, ще допрацьовується, тому ознайомитися можна буде пізніше. Періодичність обслуговування газової мережі залежить від її стану та строку загальної експлуатації. Якщо це внутрішньобудинкові мережі, строк експлуатації яких складає 25 років. В такому випадку, обслуговування повинне проводитись не рідше ніж раз на 5 років.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Якщо строк понад 25 років, то обслуговувати такі мережі мають раз на три роки. Графіки будуть опубліковані додатково на сайті компанії, яка постачає газ споживачам.

Суми у платіжках будуть різними і залежатимуть від вартості робіт. Орієнтовно, вони можуть коливатись від 108 гривень і аж до 900 гривень.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Космічні" суми за комуналку: що робити українцям, які не погоджуються із цифрами в платіжках

Раніше на порталі Знай повідомлялося, по 4 гривні за кіловат? Як можуть змінитись тарифи на електроенергію в Україні

Також наш портал інформував, деякі пенсіонери потрапили під комунальну "амністію": хто може не платити