Комунальні послуги - серйозна стаття видатків майже кожної української родини. Але особливо важко справлятися з платіжками пенсіонерам. Проте в Україні деякі категорії громадян похилого віку можуть бути звільнені від сплати комуналки. Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

Пенсіонери, які працювали за певними спеціальностями та проживають у сільській місцевості, мають право на 100-відсоткову знижку на оплату комунальних послуг, а також купівлю твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

На пільгу можуть розраховувати:

  • медичні та фармацевтичні працівники;
  • педагоги;
  • працівники музеїв, бібліотек;
  • працівники державних та комунальних закладів культури, навчальних закладів сфери культури;
  • спеціалісти із захисту рослин.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

При цьому є й інші умови, які визначають право на комунальну амністію. Зокрема, призначається пільга, якщо українець має недостатній рівень фінансового забезпечення. Так, середньомісячний дохід домогосподарства з розрахунку на людину має бути не вищим за дохід, що дає право на пільгу - 3760 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перерахунок пенсій залежатиме від кількох умов: як підвищуватимуть виплати працюючим пенсіонерам.

Також наш портал інформував, з кожним роком вийти на пенсію буде важче: у ПФУ повідомили про важливі для українців зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, житлова субсидія 2024: як подати заяву, щоб отримати допомогу на оплату комуналки.