Споживачі, які не погоджуються із суммою у рахунку за комунальні послуги, мможуть звернутися в обленерго або в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це повідомив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Політик нагадує про те, що кожен споживач, який вважає, що цифри в платіжці за комунальні послуги не відповідають дійсності, можуть звернутися до Обленерго для перерахунку вартості.

"Якщо споживач бачить і вважає, що несправедливо нарахована сума або не так розрахована, то, по-перше, він має звернутися до обленерго, щоб вони перевірили та перерахували", — пояснив очільник Міненерго.

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Якщо обленерго так і не зможе вирішити проблему українця, то він має право звернутися із скаргою до комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

"Якщо він не задоволений і бачить, що немає контакту або розуміння, або ж він так вважає, то в нас є НКРЕКП, куди він має право звернутися зі скаргою", — сказав Галущенко.

Саме комісія покликана допомогти українцям із конфліктними ситуаціями з Обленерго.

Нагадаємо, платіж за доставку природного газу в 2024 році: кому і скільки потрібно платити.

Раніше повідомлялося, очікувати більше не потрібно: комунальники поставили крапку у питанні з платіжками.

Також, після свят час і про тарифи задуматися: які ціни на газ пропонують українцям.