В українських соціальних мережах поширюється нова схема шахрайства. Більшість користувачів вже зустрічають повідомлення реєстрацію для отримання фінансової допомоги на опалювальний сезон.

Про це пише "24 канал".

В останній час у багатьох чатах ОСББ здійснювали фейкову розсилку шахрайського повідомлення із заманюючим текстом.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У ньому йшлося про нібито фінансову допомогу на опалювальний сезон, у розмірі 9 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Українцям пропонують подати заявку для отримання грошей, та закріплюють посилання на нібито два різні банки, серед яких треба обрати, куди вам буде зручніше отримати допомогу.

Нова шахрайська схема. Фото скоіншот Viber
Нова шахрайська схема. Фото скоіншот Viber

Авторизуючись за посиланням, ви передаєте дані свого банківського рахунку шахраям, і вони отримують повний доступ до ваших грошей.

Українцям вчергове нагадують про те, інфомація про банківську карту є конфіденційною і її не можна передавати навіть близьким.

Щоб отримати субсидію на оплату комунальних послуг, необхідно звернутися із заявою та декларацією про доходи до Пенсійного фонду України.

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Це можна зробити як офлайн, так і онлайн.

Особисто передати їх до сервісного центру Пенсійного фонду можна незалежно від місця проживання, а також документи до Пенсійного фонду можна надіслати поштою.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, з кожної квартири по 320 грн: українцям пояснили, яким буде новий платіж за газ.

Раніше портал Знай інформував, деякі пенсіонери потрапили під комунальну "амністію": хто може не платити.

Також наш портал повідомляв, у ПФУ зробили важливу заяву щодо продовження пільг на комуналку.