У столиці України виявлено фальшиві банкноти номіналом у 200 гривень, що є вже не першою подібною проблемою за останні роки.

Раніше ми бачили 500 гривень, які практично "заблокували" роботу терміналів, коли особливо важливо було донатити. Зараз про проблему повідомляє економіст Олексій Кущ на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

фальшиві гривні
фальшиві гривні

Йдеться про підроблені купюри зразка 2014 року. На перший погляд вони здаються цілком справжніми – з водяними знаками та всіма необхідними елементами захисту. Однак за більш ретельному вивченні можна виявити деякі ознаки фальсифікації.

"Відрізнити можна при детальному вивченні магнітної стрічки – вона позначена жовтою лінією. Ще на дотик - якість паперу відрізняється ", - зазначає він.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Національний банк не підтвердив цю інформацію. Однак на офіційному сайті НБУ міститься інформація про те, як слід розглядати купюри, щоб знати перед вами підробка або оригінал.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Адже візуально відрізнити сучасні підробки досить складно. Якість поліграфії може виявитися настільки високою, що з першого погляду банкноти будуть цілком справжніми.

"На дотик перевіряється банкнотний папір та рельєфність окремих зображень з лицьового боку банкноти, що забезпечується спеціальним видом друку", - один із трьох способів відрізнити підробку.

Нагадаємо, хочеться поговорити? Чому не можна брати слухавку з невідомих номерів

Як повідомляв "Знай.uа", збої в банкоматах ПриватБанку: українці не можуть отримати готівку

Знай.uа писав, Monobank анулює українцям кредитний ліміт: "Система вирішила"