В Україні індексація пенсій планується в березні цього року. У Міністерстві соціальної політики уже підтвердили плани стосовно проведення перерахунку.

При цьому солідну прибавку до пенсії зможуть отримати українці, яким нараховується "гола" пенсія у розмірі 7692 гривні. Вони отримають доплату у розмірі 1000 гривень. Про це повідомила Міністр соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю Укрінформу.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

У березні вона проводиться через надходження статистики у лютому. Адже без статистичних даних проведення перерахунку просто неможливе.

Індексація буде розраховуватись за формулою:

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

50% інфляції за 2023 рік+50% середнього росту заробітної плати.

Точного розміру зараз не скажеш, адже розрахунок буде проводитись з огляду на вік та стаж. Але у середньому пенсія зросте на 13%. Та не у всіх, адже розраховувати та підвищувати будуть "голу" пенсію, яка вийшла по формулі. До слова, така пенсія (розрахована за формулою) може бути нижчою за фактичну. Тож деякі пенсіонери замість 13% зможуть отримати тільки 7%, а то і нижче.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Індексація проводиться, загалом, для того, щоб "оновити" пенсії, які давно стоять на місці, щоб вивести суму з огляду на ріст інфляції та підвищення різних виплат, прожиткового мінімуму.

Нагадаємо портал Знай інформував, мінімалка, "бонус" 292 грн та вимоги до стажу: пенсіонерам розповіли, як зміняться виплати у 2024 році

Раніше на порталі Знай повідомлялося, 10 тисяч на особу: українців просять отримати солідну виплату, як стати в чергу

Також, наш портал інформував, чи знайде Україна гроші на березневу індексацію пенсій 2024 року? Експерт пояснив, чи варто затягувати пояси