Сучасне суспільство стикається зі збільшенням випадків необґрунтованих затримань, що наголошує на важливості знання своїх прав громадянами. Ми розглянемо низку ключових порад, які допоможуть українцям у разі можливих провокацій правопорушень.

Про це розповідає приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини у м. Одеса.

Насамперед поліція зобов'язана повідомити підстави та мотиви затримання, роз'яснити право на оскарження та надати у друкованому вигляді положення статей Конституції України щодо прав затриманого.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

У разі затримання чи арешту правоохоронні органи повинні негайно повідомити орган, уповноважений надавати безоплатну правову допомогу.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить
Показати ще

Затриманий має право захищатися самостійно та користуватися правовою допомогою захисника, у тому числі коштом держави, у випадках, передбачених законом. Після затримання поліція зобов'язана негайно, але не пізніше двох годин, повідомити близьких затриманого, а також за вимогою захисника та адміністрацію за місцем роботи або навчання.

Поліція, фото: Патрульна поліція
Поліція, фото: Патрульна поліція

Затриманий має право записувати свої свідчення в протоколі, вносити коментарі, відмовитися від підписання протоколу або свідоцтв, а також вимагати копію протоколу.

Ці права надають громадянам інструменти для захисту своїх інтересів у складних ситуаціях та нагадують про важливість обізнаності з правовими аспектами затримання та його наслідками.

Раніше ми розповідали про роботу українців за кордоном: чи отримають пенсію ті, хто працював у Польщі

Крім того, Знай.ua повідомляв, медичні препарати, обстеження та профілактика: українці можуть отримати безкоштовну медичну допомогу

Також наш портал інформував,гроші списали шахраї, а сплачуйте відсотки ви: ПриватБанк розповів, як вийти з цієї кризи