Платіжки за електроенергію можуть не так сильно бити по сімейному бюджету, якщо дотримуватись кількох простих рекомендацій. Як заощадити гроші, розповіли фахівці "Закарпаттяобленерго".

Після торішнього літнього підвищення цін на світ українці отримують лячні платіжки. Особливо важко тим, хто опалює будинки за допомогою електроенергії. Утім, у споживачів все ще залишається не один спосіб заощадити.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Українці звикли вирішувати більшість побутових завдань за допомогою техніки. Навіть елементарне прибирання в будинку за допомогою пилососу в місячному еквіваленті може вилізти у суттєву суму в платіжці.

Однак, витрати електроенергії можна зменшити, якщо своєчасно обслуговувати пристрій, очищати пилозбірник. Якщо це ігнорувати, пилосос може споживати на 40% електроенергії більше.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Прибирання будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання будинку. Фото: скрін youtube

"А ви знали, що несвоєчасна заміна або очищення пилозбірника пилососа призводить до збільшення витрат електроенергії при його роботі на 40%", - поінформували енергетики.

Це ж правило поширюється і на решту побутової техніки - бойлери, пральні машини і так далі.

Раніше портал Знай повідомляв, і в платіжках порядок, і ноги в теплі: енергетики розповіли, як пережити зиму і не влізти в борги.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не потрібно стояти в чергах: у "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту.