Для того, щоб продовжувати отримувати виплати від держави, частина переселенців та пенсіонерів повинні пройти своєрідний екзамен — ідентифікацію. Українці, які зараз знаходяться закордоном, або прохивають на окупованих територіях, можуть пройти процедуру у режимі відеоконференції зв'язку.

Про це йдеться в постанові ПФУ, розміщеної на сайті Верховної Ради.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Зазначається, що процедура ідентифікації є обов'язковою для переселенців, які залишили свої домівки до початку повномасштабного вторгнення.

Її також мають обов'язок пройти пенсіонери, які зараз перебувають закордоном і яким припинили нараховувати виплати від держави.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ідентифікація спрямована на перевірку достовірності особи та підтвердження права на отримання пенсійних коштів.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Під час проходження процедури українцям необхідно відповісти на деякі уточнюючі питання, а також надати персональні дані, реквізити документів, інформацію щодо отримання пенсійного посвідчення.

Також працівники банку питають про контакти, місце реєстрації та фактичне проживання громадянина.

Також українців попросять нагадати деталі його останнього звернення до Пенсійного фонду ( з якого приводу та адресу відділення).

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нарахування субсидії у 2024 році: хто з українців ризикує залишитись без виплат

Раніше портал Знай інформував, збільшення пенсії на 54%: хто може отримати таку унікальну можливість

Також наш портал повідомляв, робота українців закордоном: чи отримають пенсію ті, хто працював у Польщі