Цього дня (25 січня за старим стилем) відзначають день пам'яті мучениці Татіани Римської. У народі було дуже багато різних традицій та прийме для цього дня.

У народному календарі 12 січня - свято Тетянин день, або Бабин кут (місце біля печі, де зберігалося домашнє начиння) і прийнято пекти коровай.

Цього дня можна піти до храму чи помолитися вдома. У святої Тетяни насамперед просять допомоги у навчанні та дякують за успіхи. Існує навіть повір'я, що студент, який хоче отримати щастя в навчанні на весь рік, має цього дня відстояти молебень у церкві.

Свята 25 січня, фото: Азбука веры
Свята 25 січня, фото: Азбука веры

Що потрібно зробити в Тетянин день

За народними прикметами та християнськими традиціями, цього дня радять бути добрими і допомагати нужденним. Ви можете подати милостиню та просто допомогти близьким і навіть незнайомим людям. Доброта і співчуття повернуться вам сповна. Бажано також погодувати птахів та тварин, які не мають господарів. Тоді ви зможете розбагатіти.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

За традицією готують обід для всієї родини, особливо смачний. А для померлих родичів залишають тарілку з їжею та місце за столом. Також вважається, що якщо сьогодні загадати бажання, воно обов'язково виповниться. Однак для цього потрібно дивитися на сонце на найвищому місці неподалік вас.

Бажання на Новий рік, фото: Знай.ua
Бажання на Новий рік, фото: Знай.ua

Є кілька заборон цього дня – що сьогодні не можна робити:

  • лаятися і навіть мирно з'ясовувати стосунки - вважається, що свята не терпить конфліктів у свій день;
  • відмовляти у допомозі та милостині;
  • лаяти дітей;
  • вживати алкоголь - за народними повір'ями п'яного за запахом учує нечисть.

Також за народною прикметою в день святої Тетяни, яка є покровителькою учнів, учням та студентам не слід виносити сміття - щоб не викинути разом з ним і знання.

Нагадаємо про 2 молитви, щоб ваш Ангел-Хранитель вас почув: для захисту та здоров'я .

Раніше ми повідомляли, що ця молитва вбереже ваших дітей, де б вони не були: "Твоя любов, Господи, ніколи не минає".