Чимало продуктів, які лежать на прилавках українських магазинів, імпортуються з інших країн. При цьому у торгових мережах вистачає й товарів власного виробництва.

Що буде з цінами на обидві групи продуктів, розповів аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка в ефірі "Громадського радіо".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Максим Гопка зазначив, що найближчим часом можуть подешевшати окремі категорії продуктів, але загалом ситуація залежатиме від ринків, з яких імпортуються товари та внутрішньої обстановки в Україні.

"Багато буде залежати від ринків, з яких ми імпортуємо. Що там буде відбуватися. Це перше. Другий фактор. Це загальна ситуація, яка буде в Україні. Допомога все ж таки очікується. Кілька місяців нам буде складно", - поділився думкою експерт.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

При цьому аналітик також наголошує, що в Україні є власне виробництво і ціни на ці продукти вже залежатимуть від співвідношення попиту та пропозиції.

"І переробка, і виробництво продуктів йдуть активними темпами. Тому ціни будуть зараз залежати тільки від попиту і пропозиції", - додав Максим Гопка.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Експерт наголосив, що зараз в Україні спостерігається певне зниження цін на м'ясо. Водночас овочі дорожчають, оскільки основна частина продукції імпортна.

Раніше портал Знай повідомляв, снідати доведеться кашею: супермаркети підняли ціни на соняшникову олію, яйця та бекон.

Також наш портал інформував, жульєн вже не здається таким апетитним: українські магазини переписали вартість печериць, салату та петрушки.

Крім того, ми писали, українські супермаркети поділилися привабливими цінами на рибу: скільки коштують короп, скумбрія та оселедець.