Прогулянка з собакою може викликати багато зауважень з боку оточуючих, особливо, коли йдеться про вигул без намордника або повідку.

Ще небезпечніше, коли власники вигулюють без необхідних засобів великих, бійцівських або злих собак. Для вигулу пухнастика є спеціально відведені місця, правила та відповідальність за їх недотримання. Про те, яке покарання чекає на власників, розповіли в виданні "Дорожній адвокат".

Прогулянки із собакою. Фото Freepik
Прогулянки із собакою. Фото Freepik

Перелік порід, які вважаються потенційно небезпечними, можна переглянути за посиланням (Постанова Кабміну №1164).

Що чекає порушників

Популярні новини зараз
Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Якщо вигул собаки здійснюється без повідка та намордника або в невідведених для цього місцях, а також неприбирання власником екскрементів тварини тягне за собою покарання в вигляді попередження або накладення штрафу в розмірі від 170 грн до 340 грн. Для посадових осіб штраф більший: від 340 грн до 850 грн.

Прогулянки із собакою. Фото Freepik
Прогулянки із собакою. Фото Freepik

Якщо порушення повторюється, то штраф сплачувати доведеться вдвічі більший. Відповідно: для звичайних громадян від 340 до 510 грн, а посадові особи - від 510 до 1020 грн.

У випадку, коли такі дії завдали шкоди здоров'ю, то можуть не лише оштрафувати, а й конфіскувати тварину. В окремих випадках, власника собаки можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, на українців можуть накласти суворі обмеження: з чим це пов'язано

Раніше портал Знай інформував, у YASNO попередили споживачів про штрафи: кого каратимуть

Також наш портал повідомляв, власникам городів та паїв нагадали про податок: кому та скільки потрібно заплатити за землю