Побутових споживачів електроенергії очікують штрафи та інші види покарання. Стосовно кого можуть застосувати санкції, розповіли у пресслужбі компанії-постачальника YASNO.

У компанії нагадали споживачам, що Кабмін вніс зміни до постанови, що регулює питання оплати комунальних послуг. Так, постачальники електроенергії, в тому числі YASNO, накладатимуть штрафні санкції на українців, які не платять за світло.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Каратимуть боржників, які проживають на територіях, де не ведуться бойові дії.

"Водночас для населення, яке проживає на територіях, де ведуться бойові дії або які тимчасово окуповані росією, ці санкції не застосовуються", - повідомили в компанії.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Які покарання чекають на споживачів:

  • штрафи та пеня за прострочення з оплатою або неповне внесення плати за комунальні послуги;
  • призупинення або припинення надання послуг (електропостачання) у разі заборгованості.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що до кінця опалювального сезону в Україні обіцяють не переглядати тарифи на електроенергію для побутових споживачів. На даний момент кіловат світла коштує 2,64 гривні. Надалі експерти передбачають подорожчання до 3,5 гривні за кВт/год, проте офіційних заяв від влади поки що не звучало.

Раніше портал Знай повідомляв, платити за світло бонусами: у YASNO розповіли про можливості.

Також наш портал інформував, екстрені, стабілізаційні та аварійні відключення: у Yasno розповіли, чому може зникати світло в наших будинках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, показники передають вчасно, а зайві нарахування з'являються: газовики вказали на дві важливі деталі.