Українці у власності земельні ділянки або паї мають сплатити податок. Про те, кого це стосується та хто звільняється від сплати, розповіли в пресслужбі ДПС Львівської області.

Звільнитися від сплати податку за використання земельної ділянки громадяни можуть за конкретних умов. Здебільшого це розмір території.

Город / фото: відкриті джерела
Город / фото: відкриті джерела

Обмеження варіюються в залежності від виду ділянки та її площі:

Володарі земельних ділянок, земельних доль, які потрапляють під єдиний податок четвертої групи, можуть не платити податки. Але тільки у тому разі, коли передають в користування землю орендатору. Це повинен бути також платник податків єдиної четвертої групи.

Садівництво, фото Pxhere
Садівництво, фото Pxhere

Якщо громадянин має в володінні декілька ділянок землі, площа якої перевищує норми, то він має право подати заяву про самостійний вибір, або зміну земельних ділянок для отримання пільги. Але земля повинна бути призначена для одного виду користування. Тобто всі ділянки повинні бути або для садівництва, або для дачі і т.д. Заяву варто подати до органу контролю до 1 травня того року, коли виникає потреба. Пільга буде застосовуватися з дня звернення на цей податковий період.

Нагадаємо, портал Знай інформував, оштрафували на чверть мільйона: податківці "взялися" за продавців з Olx

Раніше на порталі Знай повідомлялося, податок на перекази: українцям розʼяснили важливе питання

Також наш портал інформував, стосується власників квартир: яким стане податок на квадратні метри