В Україні змінилися ціни на популярні овочі - капусту, буряк та моркву. Що обійдеться українцям дешевше, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Другий тиждень січня знаменувався зниженням цін на капусту. Виробники відвантажують овоч у середньому по 6-10 гривень за кілограм, що на 20% дешевше, ніж минулого тижня.

Продукти у супермаркеті / фото: Знай.ua
Продукти у супермаркеті / фото: Знай.ua

Тенденція на ринку змінилася, зокрема, тому що виробники, які призупинили продаж перед новорічними святами, відкрили сховища і пропозиція білокачанної капусти різко збільшилася. Крім того, на здешевлення вплинуло зниження якості продукції, що закладена на зберігання.

За даними аналітиків, капуста в Україні пропонується в середньому на 14% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Якщо ціни на цей овоч можуть порадувати, то вартість буряків і моркви не налаштовує на позитив. Так, за даними "Мінфіну" супермаркети підняли ціни на обидва овочі.

Середня вартість буряків збільшилась до 18,32 гривні за кіло. У грудні вартість була відчутно нижчою – 12,36 гривні.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Середня вартість моркви підстрибнула до 15,80 гривні за кіло. У грудні овоч обходився на 4 гривні дешевше.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на вагу золота: чому в Україні дорожчає картопля і як змінюватимуться ціни до весни.

Також наш портал інформував, від цінників ока на лоб полізуть: на скільки подорожчали деякі інгредієнти для борщу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, свято живота скасовується: супермаркети переписали ціни на сосиски та сардельки.