Щоб допомогти громадянам в оплаті комунальних послуг, держава виплачує житлову субсидію. Розраховувати на неї можуть українці, які витрачають на платіжки понад 15% доходу.

Отримувати цю виплату можуть не лише власники помешкання. Про те, кому виплачуватимуть субсидію, повідомили в ПФУ.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Мають право звернутися за субсидією зареєстровані та не зареєстровані мешканці квартири/будинку. Але для цього знадобляться різні документи для подачі.

За словами фахівців, виплата може призначатися для людини, яка має реєстрацію в помешканні. Також це стосується кожного власника особового рахунку, якщо в помешканні розділені рахунки.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Незареєстровані особи, які можуть звертатися за субсидією

1) людина, яка проживає в помешканні на підставі договору оренди або за рішенням суду

2) людина зі статусом ВПО, яка мешкає в будинку, але немає договору оренди. В такому випадку цей факт можна підтвердити довідкою внутрішньопереміщеної особи.

3) за державною допомогою на оплату комуналки може звернутися й індивідуальний забудовник. Це можливо, коли будинок ще не увійшов в експлуатацію, але нарахування за комунальні послуги відбуваються в повному обсязі.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Важливо, що при зверненні за оформленням виплати, потрібно мати не лише "стандартні" документи для заяви, а й довідки/договори, які підтверджують вищенаведені випадки.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, чи вплине кредит на субсидію: українцям дали відповідь на важливе питання

Раніше портал Знай інформував, приблизно 320 грн? Українцям показали нові розцінки на обслуговування газових труб

Також наш портал повідомляв, "Де платіжки на 2024 рік?": в "Нафтогазі" відповіли, коли українці отримають три квитанції