Міністерство фінансів прагне радикальних змін у системі оподаткування, пропонуючи запровадити загальне декларування доходів, аналогічне до практики країн Балтії.

Згідно з планами, Державна податкова служба (ДПС) автоматично декларуватиме доходи громадян, користуючись доступом до їх банківських даних, з подальшим погодженням з платниками податків .

Міністерство фінансів України - фото ZIK
Міністерство фінансів України - фото ZIK

Народний депутат Ніна Южаніна розкрила подробиці цієї пропозиції, яку було представлено заступником міністра фінансів Світланою Воробею.

Однак подібна ініціатива викликала обурення у частини українців. Багато хто висловив побоювання щодо конфіденційності банківських даних та високого рівня довіри до податкової системи.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

У Міністерстві фінансів, у свою чергу, заявили, що не вважають це порушенням банківської таємниці:

Банківська карта, фото: Pixabay
Банківська карта, фото: Pixabay

"Ми не намагаємося скасувати банківську таємницю. Стратегія спрямована на те, щоб надати додаткові можливості податкової бачити доходи, які мають бути оподатковані, але обмежити можливості додаткового тиску на бізнес у зв'язку з отриманням цього інструменту"

Вона вважає, що це дасть можливість "запровадити нові сервіси для сумлінних платників податків" і спростити процес подання податкової звітності за допомогою одного "кліку". Вона підкріпила це тим відомості, що це цілком природно для європейських податкових систем.

Раніше ми писали про те, що від 504 до 6867 гривень: українці платитимуть більше за виготовлення важливих документів

Крім того, Знай.ua повідомляв про підвищення акцизу на автогаз: у Раді відповіли, коли чекати

Також наш портал повідомляв, воювати підуть лише бідні: депутати хочуть дати броню тільки українцям із високою та "білою" зарплатою