Старі українські монети, випущені до 2003 року, включаючи 1, 2, 5 та 25 копійок, поступово залишають обіг. Але, на жаль, у таких монет немає колекційної цінності через їхній великий тираж і матеріал виготовлення.

Віталій Ткач, редактор сайту "Монети-Ягідки", підкреслив, що реальна цінність виникає у монет, виконаних із дорогоцінних металів, таких як срібло чи золото, а також у рідкісних екземплярів.

Монети
Монети
algoritma.it

Збереження старих монет для їхнього подальшого продажу через багато років не є перспективною інвестицією, оскільки їх стандартні тиражі та матеріал виготовлення не роблять їх цінними колекціонерам.

Варто нагадати, що Нацбанк надає можливість обміну застарілих монет у підрозділах Національного банку та уповноважених банках, таких як Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк, Пумба. Для українців ця послуга доступна до закінчення військового стану в Україні та ще три місяці після її скасування.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура
Показати ще

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Ця зміна не передбачає можливості заробітку на старих монетах. Проте, обмінявши їх, можна отримати щось корисніше чи цікавіше собі, і навіть звільнитися від непотрібних монет, які мають високої колекційної чи історичної цінності.

Застарілі монети до 2003 року можна обміняти у таких місцях:

  • У Києві Контрактова площа, 2А;
  • У Дніпрі: вул. Воскресенська, 13;
  • У Львові: вул. Коперника, 4;
  • В Одесі: вул. Рішельєвська, 8;
  • У Харкові: Театральна пл., 1;
  • У Хмельницькому: вул. Володимирська, 91.

Актуальну інформацію про те, в яких відділеннях і філіях цих банків можна обміняти застарілі монети, варто уточнювати на офіційних сайтах банків або зв'язуватися з їхніми представниками для отримання точної інформації про процес обміну.

Нагадаємо, монети з цими особливостями дуже цінуються колекціонерами: які копійки можуть принести тисячі

Раніше ми писали про фінансове планування: як правильно керувати своїми коштами, щоб заощадити з будь-якої зарплати

Крім того, Знай.ua повідомляв, пошурхати в гаманцях: які банкноти можна дорого продати колекціонерам