Планові відключення електроенергії, яких побоювалися цієї зими через руйнівні ракетні удари РФ, в Україні поки що не застосовувалися.

Проте повністю виключати таку ймовірність не можна, особливо під час масованих обстрілів енергоінфраструктури. Про це заявив голова профільного комітету ВР Андрій Герус в ефірі телемарафону.

Київ без світла, скрін: YouTube
Київ без світла, скрін: YouTube

За його словами, на середину січня можна констатувати, що країна обходиться без вимушених відключень. Втім, повністю запобігти їм у разі жорстких ракетних ударів буде складно через можливі масштабні руйнування об'єктів енергосистеми.

Разом з тим, депутат зазначає, зараз завдати критичної шкоди українській енергетиці "важко", адже у нас є певний запас міцності та резервне обладнання.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Тому ймовірність таких відключень є, але досить низька", - зазначає він.

Україна без світла, скрін: YouTube
Україна без світла, скрін: YouTube

За прогнозами НБУ, наприкінці 2023 – на початку 2024 року дефіцит генеруючих потужностей в Україні можливий на рівні 5%. Однак навіть за такого сценарію, враховуючи налагодження імпорту електроенергії, його вплив на економіку має бути незначним.

Хоча все одно треба бути готовими абсолютно до всього, чого б окупанти не вигадали. Особливо після провалу їхнього зимового наступу, яким вони так хвалилися після того, як нашим воїнам не вдалося досягти значних територіальних результатів.

Нагадаємо, в YASNO попередили споживачів про штрафи: кого каратимуть

Як повідомляв "Знай.uа", можете потрапити під випромінювання: енергетики заявили про небезпечне явище

Знай.uа писав, платіжка за електрику не стане впоперек горла: розумні хитрощі для зниження рахунків