Українка поскаржилася на Monobank через борг по карті, який взявся з нізвідки. Про це свідчить відгук на порталі "Мінфін".

За словами українки, на карті Monobank було погашено всі борги, після чого вона відмовилася від її використання. Вона заблокувала рахунок та видалила програму. Проте за кілька місяців їй надіслали повідомлення про заборгованість по картці.

Monobank. Фото: скрін youtube
Monobank. Фото: скрін youtube

"Закрили в 11 місяці всі борги — по картці під 0 і заблокували картку в застосунку, викинули картку та видалили застосунок. В січні пишуть що борг, вони за грудень і січень нарахували борги по вже закритій картці і по закритому рахунку", - поскаржилася українка.

Співробітники Monobank відповіли на скаргу і заявили, що заборгованість могла з'явитися через списання відсотків, якщо картка на момент погашення боргу була поза пільговим періодом.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Карта Monobank. Фото: скрін youtube
Карта Monobank. Фото: скрін youtube

"Після погашення заборгованості, якщо картка була поза пільговим періодом, списання відсотків відбувається першого числа наступного місяця. Якщо на рахунку недостатньо коштів для списання відсотків, списання відбувається в рахунок кредитних коштів і з'являється заборгованість", - пояснили у банку.

Крім того, фахівці Monobank наголосили, що для офіційного закриття картки клієнт має подати відповідну заяву через службу підтримки. При цьому блокування картки та видалення додатка не призводять до деактивації рахунку.

Скарга на Monobank. Фото: скрін Мінфін
Скарга на Monobank. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, повертати борги просіть готівкою: Monobank може заблокувати рахунок за отримання переказу.

Також наш портал інформував, Monobank підказав, як захистити карту від шахрайських списань: ось що потрібно зробити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, неможливо зняти гроші: українці з картами Monobank скаржаться на банкомати "Привата".