У 2024 році компанії будуть вимушені підвищити заробітну плату для своїх робітників. Про це розповіла перша заступниця Національного банку України Катерина Рожкова.

За словами Рожкової на такий крок роботодавців буде штовхати вимушений фактор - нестача працівників з високою кваліфікацією.

Гроші / фото
Гроші / фото: depositphotos

За прогнозами аналітиків, у цьому році наша економіка продовжить своє зростання, а це означатиме, що ринок праці оживе та відновиться. Стосовно кваліфікованих працівників, спостерігалась негативна динаміка, але зараз все повинно вирівнятись. В пошуку кваліфікованих працівників, компанії будуть вимушені підвищувати заробітну плату, щоб знайти та утримати достойних кандидатів.

Офісні працівники. Фото: скриншот Youtube
Офісні працівники. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Недостатня кількість фахівців виникає через те, що частина українців виїхала у країни Європи та залишилася там. Тому тенденція підвищення заробітних плат спостерігається вже зараз і продовжиться у найближчому майбутньому.

Автоматично, підвищення заробітних плат буде означати підвищення статків громадян, а також споживчого попиту в Україні. Це у позитивному ключі може змінити ринок праці та споживчий ринок, трохи зробивши його жвавішим.

у службі зайнятості, фото з вільних джерел
у службі зайнятості, фото з вільних джерел

Інфляція у цьому році може пришвидшитись, за прогнозами НБУ, але вона, все одно може залишатись на рівні до 10%. Це однозначно говорить про те, що статки за гривневими депозитами будуть привабливі не тільки для збереження коштів, але і для прибутку.

Нагадаємо портал Знай інформував, про перерахунок пенсії можна забути? У ПФУ пояснили важливу деталь для частини пенсіонерів

Раніше на порталі Знай повідомлялося, тарифи ростуть, а субсидія залишається незмінною: чи буде перерахунок виплат в цьому році

Також наш портал інформував, українцям підняли зарплати та прожитковий мінімум: озвучено нові суми