В 2024 році двічі змінять розмір мінімальної заробітної плати. Спочатку до 7100 грн, а пізніше підніметься до 8000 грн. Разом з тим підіймаються й інші виплати.

Серед них й збільшення пенсійних виплат для літніх людей. Буде кілька етапів, на яких підвищать пенсію різним категоріям українців. На офіційній сторінці Головного управління ПФУ в Дніпропетровській області розповіли за яких умов проводитиметься індексація пенсії пенсіонеру, який працює на півставки.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Головною підставою для перерахунку пенсії працюючому українцю є наявність не менш ніж 24 місяці повного страхового стажу після того, як пенсіонерові було призначено (попереднього перерахунку) пенсії. При цьому не враховуються перерви в роботі.

Варто зазначити, що повний страховий стаж обчислюється в місяцях за як було сплачено хоча б мінімальний внесок. Тому, якщо людина працює на піставки, але роботодавець сплачує страховий внесок хоча б в мінімальному розмірі, то цей період зарахують до стажу як повний місяць.

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Перевірити сплату страхових внесків можна самостійно не виходячи з дому. Для цього можна використати особистий кабінет на порталі Пенсійного фонду або мобільного додатку. Увійти можна за допомогою електронної системи BankID або електронного підпису.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, від 7100 до 28400 гривень: з січня підвищили розмір виплат для частини українців

Раніше портал Знай інформував, пенсіонерів змусять проходити іспит, щоб вижити: у ПФУ пояснили процедуру

Також наш портал повідомляв, просто залишили без субсидій: у ПФУ розповіли, як позбавляють допомоги