Пенсійний фонд пояснив, як повідомити про відмову у призначенні субсидії.

В ПФУ відповіли на запитання українців, чи можуть відмовити у субсидії усно. У прес-службі Пенсійного фонду, який нещодавно став відповідати за надання субсидій, нагадали законні підстави для відмови в субсидії і яким чином можна повідомити про це.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

За інформацією ПФУ, відповідь на це питання дає постанова Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. №848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива" .

Повідомити заявника потрібно у паперовій формі з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис. У повідомленні має зазначатися інформація про причини відмови та про порядок оскарження прийнятого рішення.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Розмір субсидій. Фото: скрін youtube
Розмір субсидій. Фото: скрін youtube

Однак у період дії військового стану орган Фонду може повідомити людину про таке рішення у телефонному режимі. Запис про це має бути зроблений у журналі реєстрації інформування заявників. Цей запис повинен містити інформацію про:

  • номер рішення про відмову;
  • номер телефону заявника;
  • прізвище, ім'я та по батькові заявника;
  • прізвище, ім'я та по батькові посадової особи, яка повідомила про прийняте рішення;
  • дату та час телефонного дзвінка.

Людина, якій було відмовлено у призначенні субсидії (або не відповідно до розміру призначеної субсидії), має право оскаржити таке рішення у судовому порядку.

Нагадаємо, що українці втрачають субсидії через родичів: кому і чому "урізали" допомогу.

Раніше ми повідомляли про дуже складний вибір: українцям відповіли, чи можна отримувати пільги та субсидію одночасно .