Отримання пенсії для багатьох українців життєво важливе, але через повномасштабну війну та вимушене переселення частина літніх українців ризикують її втратити.

Щоб уникнути цього, Пенсійний фонд України запровадив процедуру обов'язкової ідентифікації деяких категорій громадян.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зокрема, це стосується внутрішньо переміщених осіб, які набули такого статусу до 24 лютого 2024 року. А також пенсіонерів, які отримують виплати через "Ощадбанк". Крім того, ідентифікуватися мають ті, хто з певних причин уже втратив пенсію – наприклад, виїхавши за кордон.

Під час процедури українцям доведеться відповісти на низку запитань. Зокрема, надати персональні дані, реквізити документів, інформацію щодо отримання пенсійного посвідчення. Також запитають контакти, місце реєстрації та фактичне проживання громадянина.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Крім того, людину попросять нагадати деталі її останнього звернення до Пенсійного фонду – з якого приводу та якого саме територіального органу. Це робиться для перевірки достовірності особи та підтвердження права на отримання пенсійних коштів. Цей процес чимось нагадує університетський іспит. Проте з більш простими питаннями, які мають дозволити людям похилого віку і надалі отримувати необхідні для життя виплати.

Нагадаємо, перерахунок пенсій залежатиме від кількох умов: як підвищуватимуть виплати працюючим пенсіонерам

Як повідомляв "Знай.uа", пенсія майже 11 тисяч гривень: хто зі людей похилого віку може отримувати таку виплату

Знай.ua писав, пенсія не прийде: кому з українців можуть скасувати виплати у 2024 році