В 2024 році уряд не розглядає зміни до перерахунку та нарахування субсидій у цьому році. Про це заявили в Міністерстві соціальної політики у відповідь на запит видання "Апостроф".

В цьому році розмір субсидій родинам буде такий самий, як і в минулому. У період опалювального сезону субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримують приблизно 1,7 мільйона домогосподарств.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

За аналітичними даними, у середньому розмір субсидій становить 1412,22 гривні. В 2023-2024 роках проводиться експериментальний проєкт, згідно з яким населенню дається додаткова підтримка на отримання твердого палива для проходження опалювального сезону.

За результатами реалізації, будуть сформовані пропозиції щодо змін та оформлення подальших субсидій такого виду.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Така субсидія має призначатись, коли витрати на комунальні послуги перевищують 15% сукупного доходу домогосподарства на місяць. Діятиме вона під час воєнного стану, а також місяць після його закінчення. В неопалювальний сезон субсидія буде становити від 300 до 400 гривень. Але, за даними Міністерства соціальної політики, деякі домогосподарства можуть взагалі залишитись без субсидій. Така проблема може виникнути, коли є заборгованість, і вона перевищує 680 гривень. У такому разі достатньо буде погасити заборгованість і звернутися для повторного призначення допомоги.

Нагадаємо, портал Знай інформував, перерахунку пенсії можна не чекати: кому з українців виплатять понад 800 гривень надбавки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, які доходи враховує Пенсійний фонд під час розрахунку субсидії

Також, наш портал інформував, просто залишили без субсидій: у ПФУ розповіли, як позбавляють допомоги