Аграрії проаналізували світові тенденції та припускають, що куряче м'ясо замінить інші види вже через 10 років.

Як повідомляють на порталі Poultry ukraine, м'ясо птиці вважається легким у приготуванні, більш здоровим та сприймається як найкращий вибір. У країнах із середнім та низьким рівнем доходу птах розглядається як дешевша альтернатива іншому м'ясу.

Курятина, скріншот: YouTube
Курятина, скріншот: YouTube

У країнах з низьким рівнем доходу спостерігається зростання як чисельності населення, так і доходів, що стимулюватиме загальне споживання, хоча його рівень буде значно нижчим від базового рівня на душу населення.

Споживання м'яса птиці в усьому світі зросте до 154 мільйонів тонн протягом десятирічного періоду. Це вплине на харчування густонаселених країн.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

В результаті прогнозується, що до 2031 доступність білків з птиці зросте на 16% і складе 47% білків, що споживаються з м'ясних джерел.

Після курятини підуть такі види м'яса, як свинина, вівці та велика рогата худоба.

Зараз ціни підвищилися на курячі стегна та гомілки, свинину та яловичину. Куряче філе навіть подешевшало за останній місяць, але лише на гривню. Найбільше в ціні зросли сирокопчені ковбаси та сосиски.

Ціни на продукти. Фото: скриншот Мінфін
Ціни на продукти. Фото: скриншот Мінфін

Нагадаємо, що від філе до стейка: українські супермаркети показали "святкові" ціни на коропа, оселедець та скумбрію.

Раніше ми повідомляли, що тепер із новими цінами на молочку: скільки коштує молоко, йогурт і сир.