З початку 2024 року в Україні подорожчала картопля. Тепер за овоч доведеться заплатити на 11% більше - 15-20 грн/кг, ніж наприкінці минулого року.

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Фахівці пояснюють, що головною причиною зростання ціни на популярний овоч стало загальне скорочення пропозиції картоплі у місцевих господарствах.

"Справа в тому, що багато українських виробників, які не мають потужностей для тривалого зберігання, завершили продаж картоплі ще в першій половині поточного сезону", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Зазначається, що представники оптових компаній скаржаться на відсутність необхідних обсягів якісної картоплі в місцевих господарствах.

Картопля. Фото: скрін youtube
Картопля. Фото: скрін youtube

Фермери ж пов'язують проблеми якості картоплі з тривалими дощами та не дуже добрим посадковим матеріалом.

Зазначається, що відпускні ціни на картоплю в Україні на сьогодні вже в середньому в 3,9 раза вищі, ніж на початку січня минулого року.

За даними аналітичного сайту "Минфіну", станом на 5 січня її в середньому продають по 22,95 грн/кг, що на 5 гривень дорожче, ніж у грудні 2023 року.

Ціна на картоплю. Фото скріншот Мінфін
Ціна на картоплю. Фото скріншот Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на баночці економимо 10 грн: супермаркети оновили ціни на кукурудзу, горошок та мариновані огірки.

Також наш портал інформував, готуйтеся вивертати кишені: в Україні прогнозують подорожчання стратегічно важливого продукту.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, про старі ціни на молочні продукти доведеться забути? Українців попередили про подорожчання найпопулярніших товарів.