Ситуація з електроенергією по всій країні зараз стабільна. За словами експертів, до квітня цього року тарифи на світло будуть на теперішньому рівні. Але не виключення, що після опалювального сезону світло знову підвищиться у ціні.

Реальна ціна за кіловат електроенергії зараз становить 8 гривень. Про це розповів експерт Богдан Серебреніков в коментарі 24 Каналу.

Тарифи на електроенергію / фото
Тарифи на електроенергію / фото

На зростання може вплинути підвищення оптової ціни електрики та мережевих тарифів, які входять в основну складову кінцевої ціни на світло для населення.

Коли може змінитися тариф

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

За словами експерта, в Україні наразі відбувається послаблення гривні та інфляція, а вони також здатні тиснути на ціни електрики. Чергове підвищення тарифів на електроенергію, скоріше за все, будуть встановлювати після закінчення опалювального сезону, весною, або влітку. Воно може мати частковий характер.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Прогнозована вартість

Водночас з цим Денис Шмигаль продовжив дію стримування тарифів до квітня цього року. Але експерт говорить, що якщо підвищення тарифів буде, то воно буде меншим, ніж минулого року. Тобто ціна за кіловат-годину може бути встановлена між 3 і 4 гривнями, коли реальна ціна за це має становити 8 гривень. Також повністю реформувати тарифи на світло за один рік не вдасться і цей процес може тривати до 3 років.

Нагадаємо портал Знай інформував, платіжка за доставку природного газу в 2024 році: кому та скільки потрібно платити

Раніше на порталі Знай повідомлялося, чекати більше не потрібно: комунальники поставили крапку в питанні з платіжками

Також, наш портал інформував, після свят час і про тарифи задуматися: які ціни на газ пропонують українцям