Якщо ви колись замислювалися над переходом до отримання пенсії через банківський рахунок замість поштового відділення, Пенсійний фонд України дає вам цю можливість. Вони надають покрокові інструкції про те, як безпечно та ефективно перевести виплати на банківський рахунок.
Перший крок — відвідати банк та відкрити рахунок, призначений для зарахування пенсійних виплат, повідомляє ПФУ. Важливо, щоб рахунок було відкрито в одному з уповноважених банків, активним і призначеним виключно для отримання соціальних виплат.

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

Під час підготовки документів для переведення пенсії до банку необхідно зібрати паспорт, ідентифікаційний код та банківські реквізити. Банківські дані можуть бути отримані у відділенні банку, який ви обрали для відкриття рахунку.

Потім слід підготувати відскановані копії документів для завантаження на веб-портал Пенсійного фонду України. Розмір кожного файлу не повинен перевищувати 1 Мб, вони мають бути у форматах JPG, JPEG або PDF , чіткими, кольоровими та читабельними. Назви файлів повинні відповідати типу сканованого документа.

Банкомат. Фото: скрін youtube
Банкомат. Фото: скрін youtube

Після цього необхідно авторизуватися на веб-порталі Пенсійного фонду та надіслати заяву про переведення пенсії з пошти на банк. Особистий кабінет на веб-порталі надає інструкції та можливість оформити необхідні документи для переказу пенсії.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Для тих, хто віддає перевагу візуальному навчанню, доступна відеоінструкція, яка показує, як здійснити переказ пенсійних виплат з пошти на банк за допомогою веб- порталу Пенсійного фонду України