Деяким українцям з 1 січня 2024 року запровадили "другу платіжку" за водопостачання, водовідведення та вивезення сміття. Що це означає і кому доведеться платити ще більше, йдеться на порталі "Карпатський об'єктив".

З 1 січня мешканці міста Перечин у Закарпатській області зобов'язані платити за абонентське обслуговування. Новий платіж є компенсацією споживачем витрат виконавця, пов'язаних з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійснення розподілу обсягу спожитих послуг.

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Розмір абонплати на водопостачання становив 27,91 гривні з ПДВ, а водовідведення – 32,10 гривні. Також запроваджується абонплата за послуги з управління побутовими відходами - 14,61 гривні. При цьому діючий тариф на воду та каналізацію – 51,53 гривні, а на вивіз сміття – 24,41 гривні.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

По суті, для споживачів вводиться "друга платіжка" за ці комунальні послуги. Платити доведеться окремо, наприклад, за воду за лічильником та додатково 27,91 гривні абонентської плати. При цьому плата нараховуватиметься незалежно від кількості людей, які мешкають у домогосподарстві.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.

Також наш портал інформував, боржникам натякнули на відключення важливої ​​комунальної послуги у 2024 році: кому приготуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців застерегли від переплати за воду: зробіть це, щоб уберегти гаманець.