Згідно з прогнозами експерта, ціни на деякі продукти у цьому місяці будуть зростати. Це стосується ряду ключових продуктів.

Виростуть у ціні овочі, фрукти та вироби з борошна. Яйця вже дорожчають і цей процес буде тривати до Великодня. Крупи очікує невелике зниження ціни, а вартість м’яса буде зберігатись на рівні минулого місяця. Такий прогноз дала науковиця Інна Сало в коментарі 24 каналу.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Що вплине на цінники

На формування вартості фруктів впливатимуть різні фактори: вартість умов зберігання, тарифи на світло для бізнесу, вартість транспортування, вартість пального. Також можуть підвищитись ціни на овоч із борщового набору. Мінфін прогнозує підвищення вартості на декілька відсотків.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Вартість фруктів

Очікується, що яблука підвищиться у середньому до позначки 19 гривень за кілограм. Це на 9% більше нинішньої ціни. Виноград виросте до 205 гривень за кілограм і підвищення складе 3%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

За словами експерта Інни Сало, для імпортованих фруктів наразі спостерігається некласична ситуація. Зимою пропозиція на них має тенденцію розширення. Така ситуація виникає через порушену логістику а також високі ціни на пальне. Апельсини будуть також дорожчати і зростуть до 80 гривень за кілограм, лимони будуть коштувати до 72 гривень, мандарини також потрапили до списку подорожчання і піднімуться у вартості до 65 гривень за кілограм.

Нагадаємо, портал Знай інформував, від філе до стейка: українські супермаркети показали "святкові" ціни на коропа, оселедця та скумбрію

Раніше на порталі Знай повідомлялося, цінові "гойдалки" цитрусових: супермаркети оновили вартість мандаринів та лимонів

Також, наш портал інформував, купуємо якісну ковбасу на бутерброди: що потрібно знати при виборі продукту