За рік в Україні виросла вартість деяких популярних продуктів. Ріст ціни спостерігався і в листопаді. Але деякі популярні товари, зокрема і фрукти впали в ціні перед зимовими святами.

Актуальні ціни на мандарини та лимони розміщені на порталі Мінфін.

Вартість мандарин

Цінники на мандаринах різняться. Все залежить від виду та мережі супермаркету, де вони продаються. Загалом вартість цитрусових коливається від 64,60 грн/кг до 88,90 грн/кг. Найдорожче обійдуться мандарини клементин, які коштують близько 90 гривень за кілограм. Найдешевше їх можна купити в Ашані за 72,90 грн/кг, а найбільше платять покупці Метро - 104,90 грн/кг.

Вартість мандаринів. Фото: скрін Мінфін
Вартість мандаринів. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Мандарини звичайні коштують дешевше: від 57,99 грн/кг в Новусі до 75,90 грн/ грн/кг в Мегамаркеті. В середньому українці заплатять 64/60 гривень за кілограм мандарин. В грудні ціна цього виду цитрусових знизилася в порівнянні з минулим місяцем приблизно на 10 гривень.

Вартість лимона

В порівнянні з листопадом, ціна лимона підвищилася майже на 12 гривень. Якщо місяць тому на цінниках була позначка в 47,18 грн/кг, то зараз в середньому це 69,10 грн/кг.

Вартість лимонів. Фото: скрін Мінфін
Вартість лимонів. Фото: скрін Мінфін

Вартість лимона коливається від 54,90 грн/кг в Варусі до 84,90 в МегаМаркеті. Середня ціна в Новусі - 67,49 гривні за кілограм.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, втамовуємо спрагу знижками: українські супермаркети показали ціни на соки, мінералку та колу

Раніше портал Знай інформував, зимове барбекю: в скільки українцям обійдеться посмажити м'ясо

Також наш портал повідомляв, на баночці економимо 10 грн: супермаркети оновили ціни на кукурудзу, горошок і мариновані огірки