Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які звертають увагу на економічне життя усієї країни, є дуже важливі новини. Справа в тому, що фінансовий аналітик Олексій Козирєв озвучив свіжий прогноз курсу американської валюти в Україні на перший тиждень нового 2024 року. Також Козирєв торкнувся теми європейської валюти.

Про це стало відомо завдяки інформації на порталі Minfin.

Козирєв зазначає, що в перші дні січня попит на валюту перевищуватиме пропозицію, але обсяги будуть меншими, ніж в останні дні 2023 року.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Незважаючи на те, що через таку ситуацію буде потрібна постійна присутність Нацбанку на торгах з інтервенціями з продажу долара, але це відбуватиметься в абсолютно стабільному робочому режимі як за кількістю виходів регулятора на торги, так і за обсягами розпродажу ним резервів.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Експерт зазначає, що у період 1-5 січня котирування американської валюти на міжбанку будуть перебувати в межах 37,80-38,35 гривень.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Співвідношення євро/долар цього тижня, за прогнозами Козирєва, перебуватиме в межах коридору від 1,095 до 1,1105 долара за євро. Різких стрибків у цій парі на початку року не очікується.

Найбільш волатильним періодом для курсу євровалюти по гривні через опублікування деяких даних з економіки Єврозони та США дадуть з 3 по 5 січня. Але відбуватиметься це буде досить спокійно.

Козирєв зазначає, що у період з 1 по 5 січня курс євро на міжбанку цього тижня перебуватиме в межах від 41,39 до 42,59 гривень.

Нагадаємо, долар стрімко дорожчає: як не купити підробки.

Раніше повідомлялося, наближається банківська криза: чого чекати найближчим часом.

Також, курс долара після Нового року: українців попереджають про коливання валюти.