У січні 2024 року очікуються певні коливання курсу американської валюти, проте за прогнозами вони не будуть значними. До чого готуватися українцям, розповів банкір Тарас Лісовий у своєму коментарі "24 Каналу".

Експерт вважає, що в перший місяць 2024 року курс долара залишиться стабільним. Вагання можливі, проте вони будуть незначними.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Зазначається, що найближчим часом один з головних чинників, який впливатиме на валютний ринок - стане вирішення питання про макрофінансову підтримку України.

Тарас Лісовий зазначає, що курсові кордони на готівковому ринку будуть на рівні від 37,5 до 38,5 гривні за долар. Водночас євро – у рамках 39-41 гривні за одиницю.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

За словами банкіра, на початку року активність на ринку буде дещо пригальмована, проте це не вплине на процеси курсоутворення. Нацбанк за невідкладної потреби буде втручатися в ситуацію на міжбанку, щоб не відбувалося жодних валютних "сюрпризів".

Нагадаємо, що економіст Данило Монін вважає за можливе зростання курсу долара до 50 гривень. Такий негативний сценарій можливий за недостатнього зовнішнього фінансування Українці у 2024 році.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Надалі буде непросто": експерт пояснив чого очікувати від курсу долара в Україні.

Також наш портал інформував, "Цирк шапіто": клієнти ПриватБанку скаржаться на проблеми з валютними операціями.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, нижче 40 не опуститься? Українцям показали, яким курсом долара готується у 2024 році.