Не рідко трапляються ситуації, коли купуючи пару взуття у магазині, воно вам дуже подобається, а коли прийшовши додому, ви помічаєте що нові чоботи неякісні. Не варто забувати, що закон на вашій стороні, однак у окремих ситуаціях, вам можуть відмовити у поверненні коштів.

Про це пише Держспоживслужба.

Покупцю важливо звертати увагу на належне маркування взуття.

Взуття. Фото: скрін youtube
Взуття. Фото: скрін youtube

Окрім наявності обов’язкової інформації про товар, що регламентується статтею 15 Закону України "Про захист прав споживачів", воно має включати інформацію про три основні складові взуття, а саме: матеріал верху, підкладки й устілки, а також підошви.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

В індивідуальну упаковку кожної пари взуття має бути вкладена інформація (рекомендації) щодо його експлуатації та догляду за ним, а також стосовно гарантійних зобов’язань продавця (виробника).

Стосовно гарантійного терміну на взуття, то варто пам’ятати, що згідно з частиною 3 статті 7 Закону України "Про захист прав споживачів", на сезонні товари гарантійний термін обчислюється з початку відповідного сезону.

Взуття Фото: скрін youtube
Взуття Фото: скрін youtube

Також встановлено перелік сезонних товарів, гарантійні терміни за якими обчислюються з початку відповідного сезону:

  • зимового асортименту - з 15 листопада по 15 березня
  • весняно-осіннього асортименту - з 15 березня по 15 травня та з 15 вересня по 15 листопада
  • літнього асортименту - з 15 травня по 15 вересня

Гарантія на взяття не поширюєтья у двох випадках:

  • якщо покупець порушив правила експлуатації, догляду, зберігання взуття і за наявності механічних пошкоджень (опіки, порізи, проколи)
  • при деформації взуття внаслідок неправильного носіння, сушіння, а також дій хімічних та інших речовин

Нагадаємо, портал Знай, інформував, популярний новорічний делікатес може завдати шкоди здоров'ю: у чому криється небезпека

Раніше на порталі Знай повідомлялося, сухі та обвітрені губи: прості способи відновити їх у домашніх умовах

Також, наш портал інформував, ви нічого не знаєте про здорову їжу: "шкідливі" продукти, які виявились напрочуд корисними