В 2024 році українським пенсіонерам анонсували перерахунок пенсій. Це відбудеться в декілька етапів. Але є люди, яким підвищать виплати двічі.

Зміна виплат пов'язана зі зміною розміру мінімальної заробітної плати. Про те кому чекати збільшення пенсій двічі розповіли у виданні "На пенсії".

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

З 1 січня її розмір складатиме 7100 гривень, а з 1 квітня підніметься до позначки в 8000 гривень.

На збільшення виплат можуть розраховувати українці віком від 65 років. Щоб розмір допомоги збільшився потрібно мати конкретну кількість трудового стажу. Зараз для жінок це 30 років, а для чоловіків - 35 років.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Мінімальна пенсія не може бути меншою ніж 40% від мінімальної зарплати. На початку року виплати для пенсіонерів з мінімалкою збільшаться до 2840 гривень, а вже в квітні вони можуть розраховувати на суму пенсії 3200 гривень.

Отримання пенсії, скріншот: Facebook
Отримання пенсії, скріншот: Facebook

Тому, на підвищення виплат двічі можуть розраховувати літні люди, яким виповнилося 65 років та які мають достатню кількість стажу.

Окрім цього пенсійні виплати перерахують і працюючим літнім людям. Це буде зроблено вже в квітні 2024 року, за умови, що в державному бюджеті буде достатньо коштів.

У 2023 році розміри пенсій не змінювалися. Це було пов'язано з тим, що не було підвищення мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, знадобиться лише заява: в ПФУ звернулися до отримувачів пільг

Раніше портал Знай інформував, пенсіонери у 2024 році можуть залишитись без індексації: заява міністра

Також наш портал повідомляв, у Пенсійному фонді нагадали, хто залишиться без субсидій: відмовлять у допомозі