Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що український уряд може скасувати заплановану на березень 2024 індексацію пенсій. Проте з базовою пенсією проблем не повинно бути.

Про це стало відомо завдяки заяві голови Міністерства соціальної політики України Оксани Жолнович.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Через відсутність міжнародної фінансової допомоги індексація пенсій у 2024 році може не відбутися. Міністр вирішила заспокоїти всіх пенсіонерів, які отримують пенсію за віком, заявивши, що більшість надходжень до Пенсійного фонду – це внутрішні надходження, які забезпечують українські платники, зокрема військові.

“Оскільки вони всі платять ЄСВ, то наш Пенсійний фонд стабільно тримається на українських коштах”, – зазначила міністр.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

За її словами, проблем із виплатою пенсій виникнути не повинно. Якщо не буде міжнародної фінансової допомоги, індексацію пенсійних виплат можуть не провести, але базову пенсію буде виплачено, попередила Жолнович.

"На це ми знайдемо кошти із внутрішніх українських ресурсів", – заявила вона.

Глава відомств запевнила, що всі підвищення та індексації відображені в бюджеті на 2024 рік, і висловила сподівання, що ресурси на це буде знайдено.

"Я б не хотіла поки що передчасно лякати пенсіонерів тим, що вони не отримають відповідно до закону свої пенсії та підвищення на рівень інфляції, які передбачені. Поки що ми готові їх робити”, – додала вона.

Нагадаємо, хто може нічого не платити за комуналку.

Раніше повідомлялося, пенсіонерам покроково показали, як пройти ідентифікацію: все простіше, ніж здається.

Також, 4 грн за кВт: українцям пояснили, що станеться з тарифом на світ у 2024 році.