Українці все більше готуються до Нового року та закуповують необхідні продукти, попри високі цінники.

Перед святом, ціни на курятину та свинину підвищилися, подекуди різниця сягає в понад 10 гривень. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Вартість свинини

З свининою прогноз не оптимістичний. В порівнянні з листопадом подешевшав лише шашлик, а інші позиції значно здорожчали.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Вартість свинини. Фото: скрін Мінфін
Вартість свинини. Фото: скрін Мінфін

За кілограм свинячої грудинки українці заплатять 188,77 грн в середньому. На такому ж ціновому рівні знаходиться й свиняча лопатка. А от найдорожче обійдеться свинячий ошийок. За кілограм такого м'яса в середньому потрібно віддати 244,88 гривні. Трохи менша ціна на підчеревину. Вона коштуватиме 191, 73 грн/кг.

Вартість курятини

Ціна на куряче м'ясо неоднозначна. Деякі позиції здорожчала, а інші навпаки стали доступнішими. Кілограм курячого стегна обійдеться українцям від 124,50 гривень до 136, 9 грн. Вартість залежить від супермаркету та марки. Куряче філе на новорічні страви можна купити від 159,30 грн/кг до 180, 43 грн/кг.

Вартість курятини. Фото: скрін Мінфін
Вартість курятини. Фото: скрін Мінфін

Щоб придбати цілу тушку доведеться віддати від 85, 90 грн/кг до 107, 90 грн/кг (тм Наша Ряба). Ціна гомілки залежить від марки. 1 кілограм від Наша Ряба обійдеться в середньому 95,23 гривні, тоді як звичайна гомілка коштуватиме 77,45 грн.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, обирайте тазик поскромніше: у скільки українцям обійдеться салат "Олів'є" у 2023 році

Раніше портал Знай інформував, в Україні перед Новим роком супермаркети показали ціни на картоплю, цибулю, моркву та огірки

Також наш портал повідомляв, ціни досягли 15-річного максимуму: дорожчає один із найважливіших продуктів