Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні соціальні продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на популярні овочі, зокрема на картоплю, цибулю, моркву та огірки.

Варто відразу відзначити той факт, що перед Новорічними святами в Україні ціни злетіли на одразу на три популярні овочі - картопля, цибуля та морква. Загалом за місяць цінники зросли на 4-7 гривень.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Вартість картоплі

Кілограм картоплі в листопаді коштував у середньому 12,03 грн., а в грудні ціна склала 19,80 грн. Тобто за місяць овоч подорожчав більш як на 7 гривень.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Вартість цибулі

Ріпчасту цибулю в листопаді в середньому можна було купити по 12,70 грн./кг, а наприкінці грудня ціна склала 16,82 грн./кг, тобто на 4 гривні дорожче.

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Вартість моркви

По 8,79 грн./кг продавали моркву у супермаркетах у листопаді, а у грудні вартість овочу склала 12,70 грн./кг. Тобто подорожчання становило майже 4 гривні.

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Вартість огірків

Так, під кінець грудня огірки встигли значно подорожчати, якщо порівнювати з цінниками листопада. За 1 кг простих огірків беруть у Metro – 89,90 грн. За гладкі огірки беруть у Varus – 89,00 грн, у Megamarket – 119,90 грн, у Auchan – 122,90 грн. А ось огірки довгоплідні за 1 кг у Novus – 129,00 грн. Огірки колючі за 1 кг у Megamarket – 89,90 грн. Огірки тепличні 1 кг продаються у Varus за 79,90 грн.

Ціни на огірки, скріншот: Minfin
Ціни на огірки, скріншот: Minfin

Нагадаємо, тільки з паспортом: з 1 січня 2024 року в супермаркетах без нього не обійтися.

Раніше повідомлялося,про старі ціни на молочні продукти доведеться забути? Українців попередили про подорожчання популярних товарів.

Також, частина продуктів подорожчає, а деякі зникнуть із полиць магазинів: експерти попередили українців.