Підняття тарифів до ринкового рівня - питання, яке стоїть на порядку денному вже не перший рік. Чи може це статися вже в найближчі місяці і до якого рівня, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Експерт з енергоефективності Святослав Павлюк заявив, що проблема вартості тарифів на блакитне паливо стає дедалі гострішою. Підвищення цін до ринкового рівня обговорюється вже багато років, але так і не відбувається.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Фахівець припустив, якщо Україна не отримає обіцяної фінансової підтримки від зовнішніх донорів, то вже в перші місяці 2024 року може не залишитися іншого виходу, як підвищення тарифів на газ.

За оцінками експерта із житлово-комунальних програм Тетяни Бойко, ринкова вартість блакитного палива становить приблизно 10-12 гривень за кубометр. При цьому чинний тариф на більшість українців - 7,96 гривні за кубометр.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів
Показати ще

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Слід нагадати, що в уряді українцям гарантували фіксовані ціни на блакитне паливо до кінця опалювального сезону. Водночас в Україні діє мораторій, який забороняє підвищення цін на газ, тепло та гарячу воду для населення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платити за труби? Що нового буде у газових платіжках для приватних та багатоквартирних будинків.

Також наш портал інформував, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, урізуйте витрати вдвічі: експерти розповіли, як ефективно зменшити платіжки за електрику.