Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно спостерігають за змінами цінників на головних продуктах харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів відновили цінники на яблука, виноград та гранат.

Варто одразу наголосити на тому факті, що під кінець грудня всі три позиції встигли піднятися в ціні. Наприклад, лише одні яблука подорожчали одразу на 3 гривні за 1 кг.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube
Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Вартість яблук

Згідно з відкритою інформацією, якщо порівнювати з показниками минулого місяця, ціни на яблука в грудні встигли подорожчати – українські яблука зросли у ціні з 14,20 грн/кг до 17,91 грн/кг. А ось яблука сорту "Айдаред" подорожчали лише на одну гривню - до 19.20 грн/кг.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ціни на яблука, скріншот: Minfin
Ціни на яблука, скріншот: Minfin

Вартість винограду

Солодкий фрукт у грудні встиг додати в ціні набагато більше, ніж яблука. Так, виноград подорожчав значно – 132,35 грн./кг до 152,93 грн./кг. Його вартість коштує від 118,99 грн/кг (Новус) до 209,90 грн/кг (Метро).

Ціни на виноград, скріншот: Minfin
Ціни на виноград, скріншот: Minfin

Ціни на гранат

А ось гранат на полицях Новус продається за 139,00 грн/кг. У МегаМаркеті гранат можна придбати за 109,90 грн/кг. Однак у магазинах "Ашан", на кінець грудня можна знайти акції, де гранат продають по 72,90 грн/кг.

Ціни на гранат, скріншот: gotoshop
Ціни на гранат, скріншот: gotoshop

Нагадаємо, консервований горошок та кукурудза: супермаркети змінили ціни на інгредієнти для новорічних салатів.

Раніше повідомлялося, що робити, якщо касир не шукає вам здачу: експерти навчили, як красиво "поскандалить" та вирішити проблему.

Також, продуктова палітра в новорічному вигляді: як змінилися ціни на гречку, рис, макарони та олію.