Салатні овочі засмутили відчутним подорожчанням у другій половині грудня. На кінець року помітно зросли ціни на огірки, помідори та перець. Скільки доведеться викласти українцям, показують дані моніторингу порталу "Мінфін".

Овочева продукція стає дедалі більше не по кишені українському покупцю. Напередодні різдвяних та новорічних свят у супермаркетах фіксується активне зростання цін на огірки, помідори та перець.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Ціни на огірки

Середня вартість огірків у мережі Metro піднялася з 76,14 до 99,90 гривні за кілограм. Водночас тепличний огірок у мережі Varus подорожчав більш ніж на гривню - до 82,90 гривні за кіло. Гладкі огірки зробили ривок майже на 50 гривень і в середньому продаються за 120,90 гривні за кілограм.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Ціни на помідори

Середній цінник на червоні помідори піднявся з 75,20 до 81,95 гривні за кіло. Діапазон цін на продукт варіюється від 34,99 до 103,00 гривні за кіло в залежності від супермаркету. Помідори вершка подорожчали до 111,70 гривні за кілограм.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Ціни на перець

Болгарський перець бажаний гість у багатьох салатах та стравах, але дозволити його стало ще складніше. Середня вартість продукту підскочила з 152,89 до 167,10 гривні за кілограм.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, улюблені фрукти стають розкішшю: скільки доведеться віддати за банани, апельсини та ківі.

Також наш портал інформував, овочі стають дорогим задоволенням: як змінилися ціни на моркву, капусту та часник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили цінники на популярні продукти: що з цінами на свинину і скільки доведеться віддати за сало.