Реальна вартість водопостачання та водовідведення для деяких споживачів становить мінімум 75 гривень за кубометр. У 2024 році сума стане ще вищою, тому влада шукає вихід, щоб водоканал міг і надалі надавати послуги населенню. Про це повідомляє портал rio-berdychiv.

Тарифи на воду та каналізацію обговорили депутати Бердичівської міської ради. Було порушено питання можливості підвищення цін для населення, оскільки реальна собівартість послуг значно вища, ніж чинний тариф.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

За підрахунками, вартість водопостачання та каналізації становить 75 гривень за кубометр, але до цієї суми не включено підвищення мінімальної заробітної плати, яке має відбутися з початку 2024 року, а також збільшення витрат на реагенти та ремонтні роботи. Отже, наступного року послуга коштуватиме ще дорожче.

На даний момент місцева влада схильна до перевіреного способу – компенсувати різницю у тарифах із бюджету. Це дозволить водоканалу функціонувати та не допустити удару по гаманцях споживачів.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Водночас депутати констатували, що чинний мораторій не поширюється на послуги водопостачання, тому теоретично розцінки для населення можуть бути підвищені.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зростання тарифів на передачу електрики: як у 2024 році зміняться платіжки українців.

Також наш портал інформував, українцям піднімуть тариф на воду майже на третину: кому доведеться віддавати останні копійки.

Крім того, ми писали, непідйомні платіжки: українцям показали спосіб розпрощатися з боргами за комуналку.